روکلی یکی از سبزیجات کلمی است ؛ این به کلم، کاهو، کلم پیچ، گل کلم و کلم بروکسل مرتبط است. این سبزیجات به خاطر تاثیرات سلامتی مفید خود مشهور هستند و گاهی اوقات به عنوان "سوپر سبزیجات" یاد می شوند.
بروکلی غنی از مواد مغذی زیادی است، از جمله فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم. بروکلی نیز حاوی پروتیین بیشتری نسبت به سایر سبزیجات است. بروکلی می تواند هم خام و هم پخته مصرف شود، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که بروکلی پخته شده با بخار ملایم بیش ترین فواید سلامتی را دارد.
به دلیل خواص بی نظیر آن برای سلامتی، تغذیه و طعم دلپذیر، جایگاه ویژه ای در غذاهای سالم دارد. بروکلی شامل مواد مغذی مهمی مانند ویتامین C، ویتامین K، فیبر، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان های مفیدی مثل سولفورافان است که می تواند به بهبود سلامتی کمک کند. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف بروکلی می تواند در پیشگیری از بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و سایر بیماری های مزمن بهبود بخشد.
کلم بروکلی را میتوان به صورت خام، تفت داده شده و بخارپز مصرف نمود؛ به همین دلیل میتوان در اشکال مختلف در رژیم غذایی از آن استفاده کرد. جالب است بدانید بخارپز کردن کلم بروکلی سبب افزایش خاصیت آن در کاهش کلسترول میشود.
ویتامین ها و مواد معدنی کلم بروکلی:
ویتامین C کلم بروکلی:
یک آنتی اکسیدان مهم برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت پوست است. نصف فنجان بروکلی خام (45 گرم) تقریباً 70 درصد از مصرف روزانه توصیه شده را تامین می کند.
ویتامین K1 کلم بروکلی:
بروکلی شامل مقادیر زیادی از K1 است که برای لخته شدن خون مهم است و ممکن است سلامت استخوان را ارتقا دهد.
اسید فولیک برای زنان باردار حائز اهمیت است، اسید فولیک برای رشد بافت طبیعی و تابع سلول مهم است.
خواص درمانی کلم بروکلی آب پز
قابلیت جذب آنتیاکسیدانها: کلم بروکلی آبپز شده دارای آنتیاکسیدانهای زیادی است که میتوانند به رفع استرس اکسیداتیو در بدن کمک کنند.
کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی: مصرف کلم بروکلی آبپز شده میتواند سطح کلسترول خون را کاهش داده و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مفید باشد.
کاهش خطر بروز بیماریهای سرطانی: مواد شیمیایی موجود در کلم بروکلی آبپز شده میتوانند فرایند رشد سلولهای سرطانی را کند کرده و خطر بروز بیماریهای سرطانی را کاهش دهند.
کاهش التهابات: مصرف کلم بروکلی آبپز شده میتواند به کاهش التهابات موجود در بدن کمک کند و برای بهبود وضعیت بیماران مبتلا به بیماریهای التهابی مفید باشد.
تقویت سیستم ایمنی: وجود ویتامین C و آنتیاکسیدانهای دیگر در کلم بروکلی آبپز شده میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و برای مقابله با عفونتها و بیماریها مفید باشد.
خواص کلم بروکلی برای کلیه
کلم بروکلی به سمزدایی از بدن کمک بسیاری میکند و میتواند اسید اوریک و اوره را از بدن دفع کرده و در درمان جوش، خارش، نقرس، روماتیسم، اگزما و اسکلرودرمی موثر باشد. همچنین با دفع مواد سمی از بدن از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری میکند؛ به همین دلیل کلم بروکلی برای کلیه بسیار مفید است.
خواص کلم بروکلی برای دستگاه گوارش
کلم بروکلی فیبر بسیار زیادی دارد و بههمین دلیل از خواص آن میتوان به پیشگیری از یبوست و همچنین کمک به رفع اختلالات معده اشاره کرد. وجود منیزیم و سایر ویتامینها نیز سبب کاهش التهابات انواع بافتها و همچنین معده میشود که به کم شدن اسید معده، تسهیل گوارش و جذب مواد غذایی کمک مینماید.
پتاسیم کلم بروکلی:
یک ماده معدنی ضروری برای کنترل فشار خون و پیش گیری از بیماری های قلبی عروقی است.
منگنز موجود در کلم بروکلی:
این عنصر در مقادیر زیادی در دانه ها، حبوبات، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
آهن کلم بروکلی:
یک ماده معدنی ضروری که وظایف مهم زیادی در بدن دارد مثل انتقال اکسیژن در سلول های قرمز خون است.
بروکلی همچنین حاوی ویتامین های دیگر و مواد معدنی دیگری هم است. در واقع، تقریباً هر چیزی که نیاز داریم، شامل می شود.